tiistai 28. heinäkuuta 2020

JEESUS SIUNAA LAPSIA

Jeesus siunaa lapsia – liikunnallinen

🙂 

Materiaalit: mahdollisesti jokin säestyssoitin. Ei tarvita pakosta.

Aika: n.20 minuuttia

Kulku:

Aloitetaan omasta kokoontumispaikastanne. Penkkipiiri, alttarinedusta, tyynyt jne. Voit ottaa alkujuttusi tässä. Me otimme kerhorukouksen ja kynttilän sytytyksen jne.

Kyselin vielä jokaiselta kenen luona he ovat vierailleet. Lähdetään pienelle seikkailulle. Puetaan matkakengät jalkaan ja otetaan retkireppu mukaan. Mielikuvituksessa.

Opetellaan laulu Sukellamme seikkailuun tai kävelen, kävelen, kävelen…

Lähdetään kävelemään jonossa ympäri tilaa kävelen, kävelen, kävelen – laulun tahdissa. Tai jos Sukellamme seikkailuun laulu on tuttu niin sitten sitäkin voi käyttää. Pysähdytään johonkin paikkaan missä voidaan istua hetki.

Olemme saapuneet maahan jossa on kuuma. Talot ovat betonisia ja neliskanttisia. Olemme erään perheen kotona.

Kysellään. Mitä kotona on? Mitä kotona voi tehdä. Lapsen vastaus voidaan laulaa kävelen, kävelen, kävelen melodialla. Esimerkiksi, jos lapsi sanoo vaikka kotona voi leikkiä, niin lauletaan leikitään, leikitään, leikitään… tai ajetaan autoilla, ajetaan autoilla, ajetaan autoilla jne.

Hei! Mitä ulkona huudetaan? Jos oikein kuulen niin Jeesus on tullut kaupunkiin. Lapset vanhempineen halusivat mennä Jeesuksen luo. Mennään mekin etsimään Jeesusta.

Lähdetään kulkemaan jonossa kävelen kävelen kävelen laulua laulaen. Jokainen saa vuorollaan johtaa ryhmää ja päättää millä tavalla liikutaan eteenpäin. Kun viimeinen on saanut olla mukana, siirry itse johtoon ja ottakaa laulu vielä kerran. Stop sanan kohtaa pysähtykää.

Mitä kummaa? Jeesus on tuolla, mutta opetuslapset kieltävät menemästä. Jeesus on kuulemma väsynyt päivän opettamisesta. Tiedättekö mitä Jeesus sanoo. Hän sanoo, että antakaa lasten tulla. Siirrytään kynttilän luokse, joka kuvaa Jeesusta.

Sytytä kynttilä.

Lapset menivät Jeesuksen luo ja tiedättekö mitä Jeesus teki. Hän siunasi jokaisen. Tässä vaiheessa laita käsi vuorotellen jokaisen lapsen ylle ja siunaa ryhmäsi lapset jokainen omalla nimellään. Minä käytin sanoja: Jumala sinua siunatkoon ”lapsen nimi.” Voit siunata myös työparisi.

Me olemme jokainen Taivaan Isän lapsia. Niin aikuiset kuin lapsetkin

Lauletaan lopuksi Taivaan Isällä on paljon lapsia -laulu.

Ravistellaan matkan hiekat pois kengistä ja otetaan matkakengät pois jaloista ja reppuselästä. Palataan takaisin muihin touhuihin.

Tällainen retki Jeesus siunaa lapsia kertomuksen tahdissa tällä kertaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

JOULUEVANKELIUMI 2023 LAPSILLE

JOULUEVANKELIUMI  Katso video: https://youtu.be/DK4enWg6ky4?feature=shared Heinillä härkien kaukalo: https://youtu.be/UaZV351JERE?si=0ZWAv5e...