maanantai 1. marraskuuta 2021

MEILLE; LAMPAILLE

 


Oikean paimenen turva

Lammas on laumaeläin. Oletko nähnyt ja seurannut lammaslauman toimintaa? Viime kesänä sain nähdä lammaslauman, josta yksi lammas oli eksynyt erilleen ison aitauksen vuoksi. Yksinäinen lammas äänteli hätääntyneesti.

Vaikka toiset lampaat olivat kuuloetäisyyden päässä, ei tuon yksinäisen lampaan ollut mahdollista päästä toisten luo, koska mutkitteleva aita erotti lampaat toisistaan. Eksyneen lampaan olisi pitänyt kulkea pitkä yksinäinen matka päästäkseen takaisin laumaan. Hätääntyneellä lampaalla ei ollut omaa kykyä päästä takaisin laumaan.

Paimenen tehtävä on pitää lampaat koossa ja johdattaa niitä yhteisille ruokapaikoille. Omille teilleen harhautuneita lampaita paimen etsii ja tuo takaisin laumaan. Kaikkein helpoiten eksyy laumasta lammas, joka kulkee etäällä paimenesta. Jossakin vaiheessa paimenen ääntä ei enää kuulu.

Kaikki lampaat ovat samassa asemassa. Jeesus opettaa, ettei Jumalan valtakunnassa ole kunniapaikkoja, eikä kukaan ole toisen yläpuolella (Mark. 10:43). Ilman paimenta tai aitausta lampaat harhailevat omille teilleen. Palkkapaimenen huostaan uskotut lampaat ovat hengenvaarassa, koska turvallisuus on vain näennäistä. Vaaran uhatessa palkkapaimen hätääntyy ja pakenee.

Oikean paimenen tunnistaa siitä, ettei hän jätä lampaita silloin, kun vaara uhkaa. Hän laittaa oman henkensä alttiiksi lampaiden puolesta. Lampaiden on tunnistettava oikea paimen jo ennen vaaraa. Jos paimenen tehtävää hoitaa palkkapaimen, suden käydessä lauman kimppuun on jo liian myöhäistä. Lammas ei osaa puolustaa itseään, vaan on sudelle helppo saalis. Susi myös hajottaa lauman.

🐏🐏🐏🐏🐏 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

JOULUEVANKELIUMI 2023 LAPSILLE

JOULUEVANKELIUMI  Katso video: https://youtu.be/DK4enWg6ky4?feature=shared Heinillä härkien kaukalo: https://youtu.be/UaZV351JERE?si=0ZWAv5e...