keskiviikko 25. heinäkuuta 2018

OPETUSLASTEN SAARNAMATKA 17

Lasten paras ystävä kirja jatkuu ...

 Opetuslasten saarnamatka

Ja Jeesus vaelsi ympäristössä, kulkien kaikki kaupungit ja kylät, ja opetti heidän synagogissaan ja saarnasi valtakunnan evankeliumia ja paransi kaikenlaisia tauteja ja kaikenlaista raihnaisuutta.
Ja nähdessään kansanjoukot hänen tuli heitä sääli, kun he olivat rääkkääntyneet ja nääntyneet niinkuin lampaat, joilla ei ole paimenta. Silloin hän sanoi opetuslapsilleen:
- Eloa on paljon, mutta työmiehiä vähän. Rukoilkaa siis elon Herraa, että hän lähettäisi työmiehiä elonkorjuuseensa.
Ja hän kutsui luoksensa ne kaksitoista ja alkoi lähettää heitä kaksittain ja antoi heille voiman ja vallan kaikkien saastaisten riivaajain henkien yli ja vallan parantaa tauteja. Niin nämä kaksitoista Jeesus lähetti julistamaan Jumalan valtakuntaa ja parantamaan sairaita ja käski heitä ja sääsi heille sanoen:
- Missä kuljette, saarnatkaa ja sanokaa: "Taivasten valtakunta on tullut lähelle!" Parantakaa sairaita, herättäkää kuolleita, puhdistakaa pitalisia, ajakaa ulos riivaajia. Lahjaksi olette saaneet, lahjaksi antakaa.
- Joka ottaa luokseen teidät, se ottaa minut luokseen, ja joka ottaa minut luokseen, ottaa lukseen sen, joka on minut lähettänyt.
- Ja kuka hyvänsä antaa yhdelle näistä pienistä maljallisenkaan kylmää vettä hänen juodaksensa, sen tähden että se on opetuslapsi, totisesti minä sanon teille: hän ei jää palkkaansa vaille.
Niin he lähtivät ja kulkivat kylästä kylään. Ja julistaen evankeliumia ja parantaen sairaita kaikkialla he saarnasivat, että oli tehtävä parannus. Ja he ajoivat ulos monta riivaajaa ja voitelivat monta sairasta öljyllä ja paransivat heidät.
Ja apostolit palasivat, kokoontuivat Jeesuksen luo ja kertoivat hänelle kaikki, mitä olivat tehneet ja mitä olivat opettaneet. Niin hän sanoi heille:
- Tulkaa te yksinäisyyteen, autioon paikkaan, ja levähtäkää vähän.
Sillä tulijoita ja menijöitä oli paljon eikä heillä ollut aikaa syödäkkään.
Ja he lähtivät veneellä, ja hän otti heidät mukaansa, meni Gennessaretin järven tuolle puolelle ja vetäytyi autioon paikkaan, yksinäisyyteen, lähelle Betsaida-nimistä kaupunkia.
Ja monet näkivät heidän lähtevän ja tunsivat heidät. Ja häntä seurasi paljon kansaa ja kaikista kaupungeista kansa meni jalkaisin hänen jälkeensä ja he saapuivat ennen heitä.
Astuessaan maihin Jeesus näki paljon kansaa, ja hänen kävi heitä sääliksi, koska he olivat niinkuin lampaat, joilla ei ole paimenta, ja hän otti heidät vastaan. Ja hän rupesi opettamaan heille moninaisia asioita ja puhui heille Jumalan valtakunnasta, ja hän paransi heidän sairaansa.
Mutta kun päivä oli jo pitkälle kulunut, menivät hänen opetuslapsensa hänen luokseen ja sanoivat:
- Laske kansa luotasi, että he menisivät ympäristössä oleviin kyliin ja maataloihin majoittumaan ja ostamaan itsellensä syötävää, sillä täällä me olemme autiossa paikassa ja aika on jo myöhäinen.
Mutta Jeesus sanoi heille:
- Ei heidän tarvitse mennä pois, antakaa te heille syödä. 
Mutta opetuslapset ihmettelivät sitä puhetta, sillä heillä ei ollut ruokaa eikä kahdensadan denaarin leipämäärä riittäisi,  niin että kukin heistä saisi edes vähän.
Mutta he eivät tienneet, että viisi leipää ja kaksi kalaa riittäisivät viidelle tuhannelle miehelle ja tuhansille naisille ja lapsille, kun Jeesus siunaa ruuan.

... ja hän otti ne viisi leipää ja kaksi kalaa, katsoi ylös taivaaseen, kiitti ja siunasi ne ja mursi ja antoi leivät opetuslapsilleen kansan eteen pantavaksi. Ja kaikki söivät ja tulivat ravituiksi." 


.. jatkuu ... 

Runsaat eväät: https://www.tv7.fi/vod/player/34141/







 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

JOULUEVANKELIUMI 2023 LAPSILLE

JOULUEVANKELIUMI  Katso video: https://youtu.be/DK4enWg6ky4?feature=shared Heinillä härkien kaukalo: https://youtu.be/UaZV351JERE?si=0ZWAv5e...