perjantai 18. toukokuuta 2018

JEESUKSEN KRUUNAUS 10

Jeesuksen kruunaus
(Lapsen paras ystävä, jatkuu)

Niihin aikoihin Johannes Kastaja esiintyi ja saarnasi Juudean erämaassa ja sanoi:
- Tehkää parannus, sillä taivasten valtakunta on tullut lähelle.
Ja Johanneksella oli puku kamelinkarvoista ja vyötäisillään nahkavyö, ja hänen ruokanaan olivat heinäsirkat ja metsähunaja.
Silloin vaelsi hänen tykönsä Jerusalem ja koko Juudea ja kaikki Jordanin ympäristö, ja hän kastoi heidät Jordanin joessa heidän tunnustaessaan syntinsä.
Ja tapahtui niinä päivinä, kun siis kaikkea kansaa kastettiin, että Jeesus tuli Galilean Nasaretista Jordanille Johanneksen luo hänen kastettavakseen. Mutta tämä esteli sanoen:
- Minä tarvitsen saada sinulta kasteen, ja sinä tulet minun luokseni!
Jeesus vastasi ja sanoi hänelle:
- Salli nyt, sillä näin meidän sopii täyttää kaikki vanhurskaus.
Silloin hän salli sen hänelle. Ja Jeesus sai Johannekselta kasteen Jordanissa.


Ja katso, silloin taivaasta alkoi kuulua enkelten soittoa. Ja tapahtui, että kaikki taivaalliset olennot, kaksikymmentäneljä vanhinta, jotka istuivat valtaistuimen ympärillä, ja enkeliruhtinaat ja taivaalliset sotajoukot ja lukemattomat suuret ja pienet enkelit lensivät alas maan päälle Jordanin laaksoon puettuina valkoisiin viittoihin, jotta ihmiset eivät näkisi heitä silmillänsä.
Ja Herran enkelit ihmettelivät ja sanoivat toisillensa:
- Totisesti on meidän Kuninkaamme alentunut alas, kun ihmisen lapsi saa hänet vedessä kastaa.
Silloin Jordanin rannalla vallitsi kansan keskuudessa pyhä hiljaisuus, ja näkymättömät taivaalliset enkelijoukot seurasivat jännittyneinä, mitä tulisi tapahtumaan.




Kun Jeesus oli saanut kasteen ja rukoili, niin heti hänen vedestä noustessaan taivaat aukenivat, ja hän näki Jumalan Pyhän Hengen tulevan alas ruumiillisessa muodossa niinkuin kyyhkysen ja laskeutuvan hänen päällensä. Ja katso, taivaista kuului ääni, joka sanoi:
- Tämä on minun rakas poikani, johon olen mielistynyt.
Kun Kaikkivaltias puhui ukkosenjyrinän äänellä, kävi peljästys koko kansajoukossa, joka seisoi Jordanin rannalla, ja kaikki taivaalliset olennot peittivät kasvonsa siivillänsä.
Mutta joku ihminen, jonka sydämessä asui paha henki, korotti äänensä ja sanoi;
- Mitäs te turhia pelkäätte. Sehän on vain ukkosen jyrähdys, jonka te kuulitte. Tuo on Joosefin poika Nasaretista, joka juuri kastettiin, sillä minä tunnen hänet.
Toiset naurahtivat helpotuksesta tämän kuultuaan, mutta toiset sanoivat:
- Kyllä hän on pyhä mies. Jumala itse siunasi hänet voimalla korkeudesta. Ettei hän vain ollut luvattu Messias.
Ja kaikki taivaalliset olennot, vanhimmat, enkeliruhtinaat ja kaikki suuret ja pienet enkelit palasivat takaisin avatusta ovesta kirkkauteen ja sanoivat toisillensa:
- Nyt on Kuninkaamme kunnialla kruunattu ja voimalla täytetty, kun Pyhä Henki asettui häneen asumaan. Siksi maanpäällä tulee tapahtumaan ihmeellisiä asioita. Kuninkaamme on pelastava ihmiset synnin vallasta ja iankaikkisesta kadotuksesta. Nyt on hänen pyhä toimintansa alkanut ihmisten lasten hyväksi, jonka Kaikkivaltias on suunnitellut jo ennen maailman perustamista.
Ja Jeesus oli aloittaessaan toimintansa noin kolmenkymmenen vuoden vanha.

jatkuu ...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

JOULUEVANKELIUMI 2023 LAPSILLE

JOULUEVANKELIUMI  Katso video: https://youtu.be/DK4enWg6ky4?feature=shared Heinillä härkien kaukalo: https://youtu.be/UaZV351JERE?si=0ZWAv5e...