torstai 31. toukokuuta 2018

LEEVIN SUURET PIDOT 12


Lasten paras ystävä kirja jatkuu ..

Leevi, Alfeuksen poika, jonka nimi myös oli Matteus, istui eräänä päivänä tulliasemalla tavaroita punnitsemassa ja tullia laskemassa, ja suuri ihmisjoukko kulki kohisten tulliaseman ohi.
Kun hän ihmetteli sitä, sanoi eräs publikaaneista hänelle:
- Jeesus Nasaretilainen, se kansan villitsijä, kulkee tästä ohi, ja kaikkialla kansa juoksee hänen perässään, sillä hänen maineensa on laajalle levinnyt.
Leevi hämmästyi siitä puheesta, sillä hän ei ollut kuullut mistään Jeesuksesta, koska hän teki ahkerasti työtä aamusta iltaan ja keräsi itsellensä tavaraa ja rahaa.
Niin Leevi vastasi ja sanoi publikaanille:
- Kerro minulle, miksi kansa juoksee tämän kansanvillitsijän perässä, ja mitä hän on tehnyt, koska kansanjoukot ylistävät hänen nimeänsä suurella äänellä.
Publikaani vastasi ja sanoi hänelle:
- Katso, he sanovat, että hän on suuri profeetta, se ennustettu, voimallinen sanoissa ja teoissa: sokeat saavat näkönsä, kuurot kuulevat ja rammat hyppivät hänen sanansa voimasta ja kaikille syntisille hän antaa syntejä anteeksi. Mutta kaikkea tätä minä en usko enkä lähde häntä kuulemaan, sillä meidän ylipappimme ja kirjanoppineemme ovat hänen toimintaansa vastaan.
Silloin Leevi painoi päänsä käsiinsä ja nojasi kyynärpäillään tulliaseman laskupöytään ja huokaisi syvään sanoen itseksensä:
- Jos hän on Messias, se tuleva Vapahtaja, joka antaa syntejä anteeksi, niin minäkin lähden häntä kuulemaan. Minun syntini ovat suuret ja sydämelläni on raskas paino, niin etten voi yöllä nukkua, ja elämä tuntuu raskaalta, vaikka olen rikas ja minulla on paljon omaisuutta.
Sen sanottuaan hän puhkesi nyyhkytyksiin ja alkoi itkeä katkerasti, niin että kaikki, jotka tulliasemalla olivat, ihmettelivät häntä.
Mutta juuri silloin Jeesus kulki siitä ohi ja kiinnitti katseensa häneen ja sanoi hänelle:
- Seuraa minua!
Niin Leevi jätti kaikki, nousi ja seurasi häntä.




Ja hän valmisti Jeesukselle suuret pidot kodissaan. Ja tapahtui, kun Jeesus aterioi Leevin kodissa, että tuli monta publikaania ja syntistä ja kaikki he aterioitsivat Jeesuksen ja hänen opetuslastensa kanssa. Kun fariseukset ja heidän kirjanoppineet näkivät, että hän söi syntisten ja publikaanien kanssa, napisivat he hänen opetuslapsiansa vastaan ja sanoivat:
-  Miksi opettajanne ja te syötte ja juotte publikaanien ja syntisten kanssa?
Mutta kun Jeesus sen kuuli, sanoi hän:
- Eivät terveet tarvitse parantajaa, vaan sairaat.
- Mutta menkää ja oppikaa, mitä tämä on: Laupeutta minä tahdon enkä uhria. Sillä en minä ole tullut kutsumaan vanhurskaita, vaan syntisiä parannukseen.
Sen kuullessaan fariseukset ja kirjanoppineet vetäytyivät pois vihaisina.


Mutta Leevi ja hänen ystävänsä olivat suuresti riemuissaan, sillä Jeesus oli antanut heille kaikki heidän syntinsä anteeksi, eikä hän halveksinut heitä, vaikka he olivatkin olleet syntisiä, vaan vietti juhlaa heidän kanssansa.
Siitä päivästä alkaen ei Leevi enää tehnyt työtä tulliasemalla, vaan seurasi Jeesusta ja kirjoitti hänestä kauniin kirjan, jota nimitetään Matteuksen evankeliumiksi.

jatkuu ...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

JOULUEVANKELIUMI 2023 LAPSILLE

JOULUEVANKELIUMI  Katso video: https://youtu.be/DK4enWg6ky4?feature=shared Heinillä härkien kaukalo: https://youtu.be/UaZV351JERE?si=0ZWAv5e...