maanantai 11. kesäkuuta 2018

YÖLLINEN VIERAS 13

Lasten paras Ystävä kirja jatkuu ..


Eräänä pimeänä yönä kaikki opetuslapset nukkuivat, mutta Johannes valvoi. Koko päivän Jeesus oli puhunut ihmeellisiä asioita ja parantanut kaikenkaltaisia sairaita, ja suuresti iloiten ja ihmetellen Johannes oli sitä kaikkea kuunnellut ja katsellut. Nyt Mestarin sanat ja teot täyttivät hänen mielensä niin, ettei hän voinut nukkua ilon tähden.
Juuri silloin hän kuuli, kuinka joku hiipi talon ulkopuolella. Ja hän nousi ja katsoi, ja katso, siellä seisoi vieras mies, joka kuiskasi Johannekselle:
- Onko Mestari sisällä?
Johannes vastasi ja sanoi:
- Kyllä on, mutta hän nukkuu, sillä hän on päivän työstä uupunut.
Silloin vieras tunnusti ja sanoi:
- Olen fariseus, nimeni on Nikodeemus, juutalaisten hallitusmiehiä ja haluaisin keskustella salaa Mestarin kanssa.
Niin Johannes meni sisälle ja herätti Jeesuksen ja sanoi hänelle:
- Täällä on mies, nimeltä Nikodeemus, juutalaisten hallitusmiehiä. Hän haluaisi tänä yönä keskustella sinun kanssasi.
Jeesus nousi ja sanoi hänelle:
- Anna hänen tulla sisälle.
Silloin Nikodeemus tuli sisälle Jeesuksen luo, kumarsi hänen edessänsä ja sanoi hänelle:
- Rabbi, me tiedämme, että sinä olet tullut Jumalalta opettajaksi, sillä ei kukaan voi tehdä niitä ihmetöitä, joita sinä teet, jollei Jumala ole hänen kanssaan.




Jeesus vastasi ja sanoi hänelle:
- Totisesti, totisesti minä sanon sinulle: jos ihminen ei uudesti synny, ei hän voi nähdä Jumalan valtakuntaa.
Nikodeemus sanoi hänelle:
- Kuinka voi ihminen vanhana syntyä? Eihän hän voi mennä jälleen äitinsä kohtuun ja syntyä?
Jeesus vastasi:
- Totisesti minä sanon sinulle: jos ihminen ei synny vedestä ja hengestä, ei hän voi päästä Jumalan valtakuntaan. Mikä on lihasta syntynyt, on liha, ja mikä on hengestä syntynyt, on henki. Älä ihmettele, että sanoin sinulle: teidän täytyy uudesti syntyä. Tuuli puhaltaa, missä tahtoo, ja sinä kuulet sen huminan, mutta et tiedä, mistä se tulee ja minne se menee, niin on jokaisen, joka on syntynyt Hengestä.
Nikodeemus vastasi ja sanoi hänelle:
- Kuinka tämä voi tapahtua?
Jeesus vastasi ja sanoi hänelle:
- Sinä olet Israelin opettaja, etkä tätä tiedä. Niinkuin Mooses ylensi käärmeen erämaassa, samoin pitää Ihmisen Poika ylennettämän, jotta jokainen, joka häneen uskoo, saisi iankaikkisen elämän. Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi ainokaisen poikansa, jotta kuka ikinä häneen uskoo, se ei hukkuisi, vaan saisi iankaikkisen elämän. Sillä ei Jumala lähettänyt Poikaansa maailmaan sitä varten, että hän maailmaa tuomitsisi, vaan että maailma hänen kauttaan pelastuisi. Joka uskoo häneen, sitä ei tuomita, mutta joka ei usko, se on jo tuomittu, koska hän ei uskonut Jumalan ainokaisen Pojan nimeen.
Ja Johannes, joka lepäsi verhon takana, kuuli kaiken tämän. Lopulta keskustelu hiljeni ja Nikodeemuksen ääni erottui yhä harvemmin. Silloin Johanneksesta tuntui että tämä Israelin hallitusmies murtui ja uskoi tänä yönä Jumalan ainokaisen Pojan nimeen.
Kun Nikodeemus oli hiipinyt yhtä hiljaa pois kuin oli tullutkin, kiitti Johannes vielä pitkän aikaa vuoteellansa taivaallista Isää, joka oli lähettänyt Poikansa maailmaa pelastamaan.
Hän tunsi sydämessään, että hän kuului itsekkin pelastettujen joukkoon, jotka olivat uudesti syntyneet.
Siksi hän kätki kaikki nämä Jeesuksen sanat tarkoin sydämeensä ja riemuitsi elävässä Jumalassa yön pimeinä hetkinä muitten nukkuessa. 

jatkuu ....


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

JOULUEVANKELIUMI 2023 LAPSILLE

JOULUEVANKELIUMI  Katso video: https://youtu.be/DK4enWg6ky4?feature=shared Heinillä härkien kaukalo: https://youtu.be/UaZV351JERE?si=0ZWAv5e...