torstai 4. lokakuuta 2018

JEESUS SIUNAA LAPSIA 21

Lasten paras ystävä kirja, jatkuu ...


Jeesus Siunaa Lapsia

Pieni tyttönen tarttui äitinsä käteen ja pyysi häntä sanoen:
- Äiti mennään mekin Juudeaan Jeesuksen perässä, sillä kaikki äidit lapsinensa ovat jo lähteneet. Minäkin tahdon päästä Jeesuksen luokse.
Niin hänen sisarensakin sanoivat:
- Äiti, mekin tahtoisimme mennä Jeesuksen luokse.
Äiti vastasi ja sanoi heille:
- Me lähdemme Juudeaan, niinkuin pyydätte, sillä ne rahat, jotka isä meille jätti lähtiessään Libanonin vuorille metsätöihin, ovat loppuneet, ja Juudeassa ovat almujen antajat runsaskätisempiä kuin täällä Galileassa. Ja samalla saamme nähdä hyvän Jeesuksen, jota minäkin sydämestäni rakastan.
Seuraavana päivänä he lähtivät matkalle Juudean maahan, jossa on Jeriko ja Jerusalemin kaupunki. Ja he kulkivat päivämatkan toisensa jälkeen kantaen selässään vähäisiä tavaroitaan, ja niin he saapuivat Juudeaan.
Kun he lähestyivät erästä kylää Juudean rajalla, kulki sinne paljon kansaa, ja he saivat heiltä tietää, että Jeesus oli siinä kylässä. Niin he liittyivät toisten matkaan suuresti iloiten ja Jumalan nimeä ylistäen, koska he pian saisivat nähdä jälleen Jeesuksen ja kuulla hänen äänensä.



Ja Jeesus seisoi suuren kansanjoukon keskellä ja hän puhui heille vertauksen fariseuksesta ja puplikaanista, jotka menivät temppeliin rukoilemaan. Mutta puplikaani seisoi taanpana eikä tahtonut nostaa silmiään taivasta kohden, vaan löi rintaansa ja sanoi: ,, Jumala, ole minulle syntiselle armollinen! Niin Jeesus sanoi heille:
- Tämä meni kotiinsa vanhurskaampana kuin tuo toinen, sillä jokainen, joka ylentää itsensä, alennetaan, mutta joka alentaa itsensä, hänet ylennetään.
Silloin tyttönen ymmärsi, että suurin synti, jonka hän oli tehnyt, oli fariseuksen synti, sillä hän oli ollut toveriensa keskellä ylpeä siitä, että oli Jeesuksen ystävä. Mutta nyt hän tahtoi alentua Jeesuksen jalkojen juureen niinkuin puplikaani temppelissä, ja hän tarttui äitiä käteen ja pyysi häntä sanoen:
- Äiti, vie minut heti Jeesuksen luokse.
Niin äiti tunkeutui kansanjoukon läpi, ja toiset äidit tulivat lastensa kanssa hänen perässään, ja he sanoivat opetuslapsille:
- Hyvät opettajat, päästäkää meidät Mestarin luokse, että hän laskisi kätensä meidän lastemme päälle ja rukoilisi.
Sen nähdessä opetuslapset nuhtelivat tuojia.
Mutta kun Jeesus sen näki, närkästyi hän, kutsui lapset luoksensa ja sanoi:
- Sallikaa lasten tulla minun tyköni älkääkä estäkö heitä, sillä senkaltaisten on Jumalan valtakunta. Totisesti minä sanon teille: joka ei ota vastaan Jumalan valtakuntaa niinkuin lapsi, hän ei pääse sinne sisälle.

Ja hän otti heidät syliinsä, pani kätensä heidän päällensä ja siunasi heitä.
Ja kun hän siunasi lapsia, laskeutui hänen kätensä myös pienen tyttösen päälle, joka oli alentunut Jeesuksen jalkojen juureen, ja hän siunasi häntä. Ja Jeesus nosti tyttösen ylös maasta ja setti hänet heidän keskelleen. Silloin toteutui se sana, jonka hän oli sanonut: joka alentaa itsensä, hänet ylennetään.
Pieni tyttönen, joka lepäsi Jeesuksen käsivarsilla ja kaikki lapset hänen ympärillään, tunsivat niin suurta iloa ja siunausta, ettei sitä voi sanoin kuvata, sillä he olivat löytäneet Vapahtajan.
Ja Jeesus lähti sieltä pois, ja kaikki lapset ja heidän äitinsä ja koko kansajoukko seurasi Jeesusta tiellä.
Ja he veisasivat kiitoslauluja Jumalan nimen ylistykseksi, kun Jeesus ei hyljännyt lapsiakaan, vaan otti heidät tykönsä ja siunasi heitä.

jatkuu ...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

JOULUEVANKELIUMI 2023 LAPSILLE

JOULUEVANKELIUMI  Katso video: https://youtu.be/DK4enWg6ky4?feature=shared Heinillä härkien kaukalo: https://youtu.be/UaZV351JERE?si=0ZWAv5e...