maanantai 19. marraskuuta 2018

KATON LÄVITSE JEESUKSEN ETEEN 25

Lasten paras ystävä, kirja, jatkuu ...





JEESUS LÄÄKÄRINÄ


... HÄNEN LUOKSENSA TUOTIIN KAIKKI SAIRASTAVAISET, MONENLAISTEN TAUTIEN JA VAIVOJEN RASITTAMAT, RIIVATUT, KUUNVAIHETAUTISET JA HALVATUT, JA HÄN PARANSI HEIDÄT."

Tapahtui eräänä päivänä, kun Jeesus opetti kotonaan Kapernaumissa, että kokoontui paljon väkeä ja fariseuksia ja lainopettajia, joita oli tullut kaikista Galilean ja Juudean kylistä ja Jerusalemista, niin etteivät he enää mahtuneet oven edustallekkaan.
Ja Jeesus puhui heille sanaa, ja Herran voima oli vaikuttamassa, niin että hän paransi sairaat.
Ja katso, hänen luoksensa tuotiin halvattu mies, joka makasi vuoteella, jota kantamassa oli neljä miestä, ja he koettivat viedä häntä sisään ja panna Jeesuksen eteen.
Mutta kun he kansanjoukolta eivät saaneet kannetuksi häntä sisälle muuta tietä, nousivat he talon katolle, purkivat katon siltä kohdalta, missä Jeesus oli, ja laskivat hänet vuoteineen aukosta katon läpi alas heidän keskelleen Jeesuksen eteen.




Kun Jeesus näki heidän uskonsa, sanoi hän halvatulle:
- Poikani, ole turvallisella mielin, sinun syntisi annetaan sinulle anteeksi.
Ja katso, muutamat kirjanoppineista ja fariseuksista rupesivat ajattelemaan sydämessään ja sanomaan itsekseen:
- Kuinka tämä näin puhuu? Hän pilkkaa Jumalaa. Kuka voi antaa syntejä anteeksi muu kuin Jumala yksin?
Ja heti Jeesus tunsi hengessään, että he niin ajattelivat itsekseen ja sanoi heille:
- Miksi ajattelette sellaista pahaa sydämessänne? Kumpi on helpompaa: sanoa halvatulle: ... Sinun syntisi annetaan sinulle anteeksi", vai sanoa: ... Nouse, ota vuoteesi ja kävele?" Mutta jotta tietäisitte, että Ihmisen Pojalla on maan päällä valta antaa syntejä anteeksi, niin - hän sanoi halvatulle - minä sanon sinulle:
- Nouse, ota vuoteesi ja mene kotiisi!
Silloin hän heti nousi heidän nähtensä, otti vuoteensa ja meni ulos ja lähti kotiinsa ylistäen Jumalaa.
Mutta kun kansanjoukot sen näkivät, peljästyivät he ja heidät kaikki valtasi hämmästys ja he ylistivät Jumalaa, joka oli antanut semmoisen vallan ihmisille. Ja pelkoa täynnä he sanoivat:
- Olemme tänään nähneet ihmeellisiä asioita. Tämmöistä emme ole ikinä nähneet.
Mutta halvattu mies, joka oli tullut terveeksi ja saannut kaikki syntinsä anteeksi, saapui kotiinsa kantaen vuodettaan, ja hänen neljä ystäväänsä, jotka olivat vieneet hänet Jeesuksen luo, seurasivat häntä.
Niin hän kiitti heitä ja sanoi:
- Olen teille suuresti kiitollinen siitä, että kannoitte minut Jeesuksen luokse, sillä ilman teidän uskoanne ja rakkauttanne makaisin vielä halvattuna tässä vuoteessani.
He vastasivat ja sanoivat hänelle:
- Älä kiitä meitä, vaan Herraa Jeesusta, jonka sanojen kautta saimme uskon. Me tiesimme, että kunhan meidän Mestarimme näkisi sinut, niin hän heti armahtaisi sinua ja tekisi sinut terveeksi. Hänen hyvään sydämeensä luottaen me uskalsimme purkaa katon ja laskea sinut hänen eteensä kesken hänen opetustansa, eikä hän ollut meille vihainen.
Niin he olivat kaikki suuresti iloisia ja kertoivat toisillensa Jeesuksen suuria tekoja, joita hän oli tehnyt.
Mutta parantunut mies ei malttanut istua paikallaan, vaan hän nousi yhä uudelleen ylös, hyppi ja juoksi terveillä jaloillansa ja kohotti kätensä taivasta kohden, koska hän saattoi nyt niitä liikuttaa tahtonsa mukaan, ja hän ylisti Jumalaa suurella äänellä.
Mutta ennen muuta hän kiitti Jumalaa siitä, että hän oli Jeesuksen kautta saanut kaikki syntinsä anteeksi.

jatkuu ...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

JOULUEVANKELIUMI 2023 LAPSILLE

JOULUEVANKELIUMI  Katso video: https://youtu.be/DK4enWg6ky4?feature=shared Heinillä härkien kaukalo: https://youtu.be/UaZV351JERE?si=0ZWAv5e...