sunnuntai 1. joulukuuta 2019

NYT SYTYTÄMME KYNTTILÄN

Siunattua Adventin aikaa kaikille! Tee Jeesus Joulun ihme! Tule!

Kuva

Adventti

On alkanut aika adventin nyt,
ja kynttilä yksi on syttynyt.

On syttynyt kaksi kynttilää nyt,
ja valo on meille lisääntynyt.

On valoa aina vaan enemmän,
jo sytytän kolmannen kynttilän.

Nyt sytyttää neljännen kynttilän saa,
on joulu jo tullut, riemuitsee maa.



Nyt sytytämme kynttilän : https://www.youtube.com/watch?v=-vBoBDFQ23M



Jokaisella adventilla on myös oma merkityksensä:
1. adventtisunnuntai
Jeesus sanoo olevansa maailman valo. Siksi sytytetään ensimmäinen adventtikynttilä ja aletaan odottaa tätä maailman valoa. Ensimmäinen kynttilä tuo pilkahduksen, mistä valo alkaa lisääntyä.
Sanotaan, että "kuningas (eli Jeesus) tulee nöyränä". Tällä viitataan siihen, että kansa odottaa maallista kuningasta, mutta kuningas onkin nöyrä ja lempeä, joka ei käytä maallista valtaa.
2. adventtisunnuntai
Enää ei puhuta nöyrästä kuninkaasta, vaan kerrotaan, että kuningas tulee kunniassa. Tällä viitataan siihen, että Jeesus tulee maailman viimeisenä päivänä maan päälle. Silloin hän tulee kaikessa kunniassaan ja kirkkaudessaan, ei enää pienenä seimen lapsena.
3. adventtisunnuntai
Teemana on "tehkää tie kuninkaalle". Tässä kohtaa mietitään, miten ihminen voi tehdä omaan sieluunsa ja sydämeensä tietä Jumalalle. Mitä asioita voi raivata pois tieltä? Historiallisen aikakäsityksen rinnalla kulkee ajatus, että Jumala tulee ihmisten luokse joka päivä.
4. adventtisunnuntai
Viimeinen adventtisunnuntai on omistettu lasta odottavalle Maria-äidille, jonka odotukseen seurakunta liittyy. Tämä on odotuksen tiivistymä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

JOULUEVANKELIUMI 2023 LAPSILLE

JOULUEVANKELIUMI  Katso video: https://youtu.be/DK4enWg6ky4?feature=shared Heinillä härkien kaukalo: https://youtu.be/UaZV351JERE?si=0ZWAv5e...