lauantai 28. huhtikuuta 2018

PITKÄ PAKOMATKA 7

Pitkä pakomatka
 (Lasten paras ystävä, kirja jatkuu..)

Beetlehemistä Egyptin kautta Nasaretiin

Kuningas Herodes, joka oli tietäjiltä saanut kuulla, että Beetlehemissä oli syntynyt uusi juutalaisten kuningas, vihastui kovin. Hän kokosi luokseen neuvonantajansa ja piti heidän kanssaan salaisen kokouksen.
Mutta Jumala näki kuningas Herodeksen hankkeet ja lähetti suojelusenkelin kuninkaan kokoukseen ja sanoi hänelle:
- Kun saat tietää, mitä kuningas Herodes aikoo, niin mene ja ilmoita se Joosefille. Olen valmistanut hänelle, Marialle ja Jeesus - lapselle turvapaikan Egyptin maalla.
Niin suojelusenkeli lensi Jerusalemin kaupunkiin Herodeksen kokoukseen. Ja hän näki kaikki vihaiset miehet, mutta kukaan heistä ei nähnyt häntä, ja hän kuuli heidän keskustelunsa, mutta he eivät kuulleet hänen siipiensä suhinaa.
Kuningas Herodes puhui närkästyneenä ja sanoi neuvonantajillensa:
- Tietäjät ovat minut pettäneet, sillä he ovat varmasti liittoutuneet uuden kuninkaan kanssa valtakuntani ja valtaistuimeni tuhoksi. Mutta niin ei saa tapahtua. Uuden kuninkaan on kuoltava. Mutta koska emme tiedä, kuka hän on, tapettakoon kaikki poikalapset Beetlehemistä ja koko sen ympäristöltä, kaksivuotiaat ja nuoremmat. Sotapäällikkö, mene ja toimi käskyni mukaan.


Sotapäälikkö nousi ja kumarsi ja lähti toteuttamaan julman kuninkaan käskyä.
Viattomat poikalapset Beetlehemissä ja koko sen ympäristössä nukkuivat sinä yönä rauhallisesti kehdoissa ja äitinsä rinnoilla, eikä kukaan äideistä aavistanut, että sotamiehet olivat marssimassa Jerusalemista Beetlehemiin.
Ainoastaan Joosefille ilmestyi suojelusenkeli unessa ja sanoi:
- Nouse, ota lapsi ja hänen äitinsä mukaasi ja pakene Egyptiin ja ole siellä siihen asti, kuin sinulle sanon, sillä Herodes aikoo etsiä lasta surmatakseen hänet.




Niin hän nousi, otti yöllä lapsen ja hänen äitinsä ja lähti Egyptiin.
Mutta suojelusenkeli seurasi heitä pimeillä ja vaarallisilla vuoristoteillä, talutti aasia ja ohjasi sitä kuilujen ohi. Ja hän verhosi siivillänsä äitiä ja Jeesus-lasta, kun yön kylmät tuulet heitä ahdistelivat.
Ja kun he tulivat erämaahan, jossa aurinko paahtoi, oli hän heille varjo helteessä ja yöllä hän peitti heidät viittansa alle ja karkotti kauas kaikki uhkaavat erämaan pedot.
Niin he pääsivät enkelin varjeluksessa Egyptin maalle, jossa Joosef rakensi perheellensä pienen kodin, ja suojelusenkeli  ympäröi sen siivillänsä.
Mutta kun Herodes oli kuollut, niin katso, Herran enkeli ilmestyi unessa Joosefille Egyptissä ja sanoi:
-Nouse, ota lapsi ja hänen äitinsä mukaasi ja matkusta Israelin maahan, sillä ne ovat kuolleet, jotka väijyivät lapsen henkeä.
Niin Joosef nousi, otti lapsen ja hänen äitinsä ja meni Israelin maahan.

Mutta kun hän kuuli, että Arkelaus hallitsi Juudeaa isänsä Herodeksen jälkeen, pelotti häntä mennä sinne. Ja hän sai unessa Jumalata ohjauksen ja lähti Galilean alueelle.
Ja sinne tultuaan hän asettui asumaan kaupunkiinsa, jonka nimi on Nasaret, jotta toteutuisi, mitä profeettain kautta on puhuttu:
- Hän on nimitettävä Nasaretilaiseksi.
Kun he olivat saapuneet Nasaretiin, palasi suojelusenkeli takaisin Herransa tykö ja kumarsi ja sanoi:
- Olen johdattanut heidät sanasi mukaan Beetlehemistä Egyptin kautta Nasaretiin.

Jatkuu .....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

JOULUEVANKELIUMI 2023 LAPSILLE

JOULUEVANKELIUMI  Katso video: https://youtu.be/DK4enWg6ky4?feature=shared Heinillä härkien kaukalo: https://youtu.be/UaZV351JERE?si=0ZWAv5e...