sunnuntai 15. huhtikuuta 2018

VANHUKSET NÄKIVÄT VAPAHTAJAN 5

VANHUKSET NÄKIVÄT VAPAHTAJAN
( kirja; osa 4)

Ja katso, Jerusalemissa oli mies, nimeltä Simeon. Hän oli hurskas ja jumalinen mies, joka odotti Israelin lohdutusta, ja Pyhä Henki oli hänen päällänsä.
Ja Pyhä Henki oli hänelle ilmoittanut, ettei hän ollut näkevä kuolemaa, ennenkuin oli nähnyt Herran Voidellun.
Näin Simeon oli odottanut Herran tuloa jo monta vuotta.
Ja hänen jalkansa väsyivät, niin että hänen oli vaikea kulkea pyhäkön portaita ylös ja alas, ja hänen kätensä vapisivat, sillä hän oli käynyt vanhaksi.
Mutta Pyhän Hengen ääntä hän kuunteli tarkasti, vaikkei hän enää jaksanut joka päivä käydä Herran pyhäkössä. Hän ei Jumalan lupausta epäuskossa epäillyt, vaan oli varma siitä, että Pyhä Henki oli hänelle ilmoittava, minä päivänä Herran Voideltu oli saapuva pyhäkköön.

Simeon ei odottanut turhaan, sillä eräänä päivänä, kun hän oli tapansa mukaan rukoilemassa, Pyhä Henki puhui hänelle ja sanoi:
- Simeon, Simeon, nyt on lupaus täyttynyt ja temppeliinsä on tullut temppelin Herra, joka on kaikkien kansojen Vapahtaja.
Ja hän tuli Hengen vaikutuksesta pyhäkköön. Ja hänen vaipuneet kätensä ja vapisevat polvensa vahvistuivat, ja hänen nuoruutensa oli uudistettu kuin kotkan, ja hän juoksi kuin nuorukainen kumartamaan Kuningasta.
Kun hän saapui Herran pyhäkköön, laulettiin siellä niinkuin ennenkin ja luettiin pyhiä Kirjoituksia ja uhrattiin Jumalalle uhreja. Ja ihmiset tulivat ja menivät, ja papit toimittivat temppelipalvelusta, eikä kukaan näyttänyt tietävän, mikä suuri juhlapäivä nyt oli tullut, kun Herra Jeesus oli tulossa pyhäkköön.
Kun Simeon seisoi uhrialttarin luona ja kiitti Jumalaa lupauksen täyttymisestä, näki hän miehen, jolla oli pari metsäkyyhkystä ja kaksi kyyhkysen poikaa, ja nuoren äidin, joka kantoi vastasyntynyttä lasta.
Silloin Jumalan Henki osoitti heitä ja sanoi:
- Hän, jota sinun on kumartaminen, on äitinsä sylissä lepäävä lapsi.
Ja kun vanhemmat toivat Jeesus-lasta sisälle tehdäkseen hänelle, niinkuin tapa oli lain mukaan, otti hänkin hnet syliinsä ja kiitti Jumalaa ja sanoi:
- Herra, nyt sinä lasket palvelijasi rauhaan menemään, sanasi mukaan, sillä minun silmäni ovat nähneet sinun autuutesi, jonka sinä olet valmistanut kaikkien kansojen nähdä, valkeudeksi, joka on ilmestyvä pakanoille, ja kirkkaudeksi kansallesi Israelille.
Ja hänen äitinsä ja isänsä ihmettelivät sitä, mitä hänestä sanottiin.
Ja Simeon siunasi heitä ja sanoi Marialle, hänen äidilleen:
- Katso, tämä on pantu lankeemukseksi ja nousemukseksi  monelle Israelissa ja merkiksi, jota vastaan sanotaan - ja sinunkin sielusi lävitse on miekka käyvä - että monen sydämen ajatukset tulisivat ilmi.
Ja oli naisprofeetta, Hanna, Fanuelin tytär, Asserin sukukuntaa. Hän oli tullut jo iälliseksi. Mentyään neitsyenä naimisiin hän oli elänyt miehensä kanssa seitsemän vuotta ja oli nyt leski, kahdeksankymmenenneljän vuoden ikäinen. Hän ei poistunut pyhäköstä, vaan palveli siellä Jumalaa paastoten ja rukoillen yötä päivää.
Ja juuri sillä hetkellä hän tuli siihen, ylisti Jumalaa ja hän puhui lapsesta kaikille, jotka odottivat Jerusalemin lunastusta.

Ja täytettyään kaiken, mikä Herran lain mukaan oli tehtävä, Joosef ja Maria palasivat kotiinsa.
Mutta Simeon ja Hanna jäivät ylistämään Jumalaa pyhäkköön, koska heidän vanhat silmänsä olivat saaneet nähdä Herran Jeesuksen, kaikkien ihmisten Vapahtajan. 


   
Jatkuu .......

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

JOULUEVANKELIUMI 2023 LAPSILLE

JOULUEVANKELIUMI  Katso video: https://youtu.be/DK4enWg6ky4?feature=shared Heinillä härkien kaukalo: https://youtu.be/UaZV351JERE?si=0ZWAv5e...